За нас

За хората… и за природата

Комплекс ‘Моравско село’ е създаден през 2007 година, когато био и еко не са масово използвани думи, а да си произвеждаш храната сам се счита за доста самотно занимание. На площ от 14 декара, на 1100 метра надморска височина, тук е създаден един от първите комплекси за гости, с насоченост към биологичното производство, устойчивото земеделие и природосъобразния начин на живот. От тогава до днес ние не спираме да полагаме усилия да се развиваме, да облагородяваме пространството около нас, без да му вредим и без да променяме неговата същност.

Къщички

В четирите къщи  могат да се настанят от 40 до 50 човека. За по-големи групи ще ви предложим варианти за настаняване. Може да организирате вашата сватба, семейно тържество, тим-билдинг, обучение или зелено училище при нас! С удоволствие ще бъдем любезни домакини, ще ви обърнем специално внимание и ще се радваме да споделим тези ваши мигове.

Фермата

Постоянните обитатели на нашата ферма са едно конче на име Етна, две крави, кокошки, патици и едно коте. Те живеят необезпокоявани и в непосредствена близост до нас.  Ние се грижим за тях, а за благодарност те ни дават мляко и яйца. Когато Етна е в настроение ни дава да я яздим.Сега очакваме да има малко конче, за това не я притесняваме. В рибарника плуват пъстърви и няколко шарана.  В парниците и на открито гледаме най-различни плодове и зеленчуци  в зависимост от сезона – домати, краставици, зелена салата, моркови, зеле, картофи, гулии, цвекло, ряпа, чери домати, подправки, ябълки, круши, ягоди, малини и още много други. Всички те се отглеждат по природосъобразна методология, без да бъдат пръскани с химикали и наторяване с изкуствени торове.

Био ресторант

Ресторантът ни е съобразен с капацитета на къщите за гости и в него  може да опитате вкусни, традиционни, домашни и здравословни рецепти, приготвени с биологично чисти продукти от фермата. Разполагаме с интернет връзка на територията на целия комплекс, но най-вероятно няма да ви потрябва, защото природата около нас предразполага към четене на книги, разговори с приятели и пълно откъсване от ежедневието.

За хората, на които бързо им става скучно, на близо са ски пистите на Кулиното-3км; Банско-15 км, Семково, Добринище-20 км,  както и топлите минерални басейни в околността. Най-святото място в  България – Рилският манастир е  на 75 км от нас. Може да посетите резервата за мечки в Белица, църквата в Добърско, Лещен и Ковачевица, Огняново, да се разходите с лифта до хижа Безбог и да видите много други културни и природни забележителности.
Близост с  природата, чист въздух, тишина, невероятно спокойствие и домашна обстановка – ако това е вашата представа за качествената и здравословна почивка – заповядайте в Моравско село!

Очакваме Ви!